Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen en rijke cultuur, maar het land biedt ook enkele van de schoonste drinkwaterbronnen ter wereld. In dit artikel verkennen we de top locaties waar je het puurste drinkwater in Frankrijk kunt vinden.

Evian-les-Bains

Evian-les-Bains, gelegen aan de zuidkant van het Meer van Genève, is wereldberoemd om zijn mineraalwater. Het water uit deze regio wordt gefilterd door de Alpen en is bekend om zijn zuiverheid en gezondheidsvoordelen.

Vittel

Vittel, een kleine stad in het noordoosten van Frankrijk, staat bekend om zijn mineraalwater dat al sinds de 19e eeuw wordt gebotteld. Het water van Vittel is rijk aan mineralen en wordt beschouwd als een van de zuiverste ter wereld.

Contrexéville

Contrexéville, ook gelegen in de regio Grand Est, biedt een van de zuiverste bronnen van mineraalwater in Frankrijk. Het water van Contrexéville is beroemd om zijn diuretische eigenschappen en wordt vaak gebruikt in kuuroorden.

Volvic

Het water van Volvic, afkomstig uit de Auvergne-regio, is uniek omdat het wordt gefilterd door oude vulkanische rotsen. Dit natuurlijke filtratieproces geeft het water een bijzondere zuiverheid en mineralenbalans.

Waarom is het water zo schoon?

De zuiverheid van het drinkwater in deze regio’s komt voort uit de natuurlijke filtratie door geologische lagen, zoals vulkanische rotsen en gletsjers. Dit proces verwijdert onzuiverheden en verrijkt het water met essentiële mineralen.

Conclusie

Frankrijk biedt enkele van de schoonste drinkwaterbronnen ter wereld, elk met unieke eigenschappen en voordelen. Of je nu op zoek bent naar mineraalwater met gezondheidsvoordelen of gewoon puur drinkwater, de bronnen van Evian, Vittel, Contrexéville en Volvic bieden het beste van wat Frankrijk te bieden heeft.