Het laten plaatsen van zonnepanelen is een van de beste investeringen die je voor het verduurzamen van de woning kunt doen. Maar het is dan ook de normaalste zaak van de wereld dat je daar goed onderzoek naar wilt doen. Je wilt immers het beste rendement behalen en weten wat voor systeem het milieuvriendelijkst is. Goed om te weten, is dat je met ieder zonnepanelen montagesysteem een duurzaam steentje bijdraagt aan de planeet. Waar je zoal op moet letten tijdens het plaatsen van zonnepanelen, vertellen we je in dit blog.

Let op de plaatsing ten opzichte van de hoeveelheid zon op een dag

Op het moment dat je de zonnepanelen in huis haalt, is het belangrijk om als eerste de plek te bekijken waar ze worden geplaatst. Probeer altijd een plek uit te zoeken met een maximaal aantal zonuren op een dag en kies bijvoorbeeld voor een zonnepanelen montagesysteem plat dak. Een erg geliefde plek is bijvoorbeeld een dak op het zuiden. Zo weet je zeker dat de zonnepanelen optimaal hun werk doen. En dat is het doel van de zonnepanelen – het opwekken van zo veel mogelijk energie. Probeer daarnaast ook plekken te vermijden die regelmatig in de schaduw vallen.

Heb je de beschikking over een schuin dak?

Wist je dat zonnepanelen een maximaal rendement leveren als ze geplaatst zijn op een schuin dak? Het ideale scenario is dus dat je de zonnepanelen laat leggen op een hellend vlak. Heb je het geluk dat je over dit type dak beschikt? Laat dan ook de staat van het dak ook meteen even goed controleren. De zonnepanelen – inclusief montage systeem – kunnen behoorlijk wat wegen. Het dak moet dit gewicht dus ook goed kunnen dragen, nu en in de toekomst.

Precies voldoende energie opwekken met de juiste hoeveelheid zonnepanelen

Je weet misschien al erg goed dat het aanschaffen van zonnepanelen een flinke investering is. Misschien heb je er daarom al een aantal jaar hard voor gespaard. Je hoeft uiteraard er niet de hoofdprijs voor te betalen. Want je krijgt een deel van het bedrag terug door een subsidie bij de overheid aan te vragen. Maar ook door het opwekken van duurzame energie verdien je de zonnepanelen in de loop van de tijd terug. Bereken van tevoren altijd even hoeveel energie je precies op moet wekken en hoeveel zonnepanelen er nodig zijn. Hierdoor weet je zeker dat je precies de juiste investering doet en dus ook geen onnodige extra kosten maakt.